Ingredienser
(för 1l)
10
äggulor
4 hg florsocker (1pkt)
3 dl mjölk
1 vaniljstång
(ev lite vispgrädde)
1 liten flaska renat eller motsvarande
|
|
Ägglikör
En syndigt god likör,
som man kan göra ännu syndigare genom att röra i lite vispad grädde.
Receptet är från
Allt om Mat nr 1 1984.
Tillredning
- Koka upp mjölken
med vaniljstången som först snittats på längden. Låt kallna. Ta upp
vaniljstången.
- Vispa äggulor
och florsocker, rör ner den kalla mjölken. Blanda ev i lite vispgrädde.
Rör till blandningen blir helt slät.
- Rör långsamt och
försiktigt i spriten. Se till att vätskorna är lika kalla annars kan
det skära sig. Låt helst likören stå kallt ett par veckor. Man kan dricka
den direkt men den blir godare och gulare ju längre den står.
|