KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 1l)

10 äggulor
4 hg florsocker (1pkt)
3 dl mjölk
1 vaniljstång
(ev lite vispgrädde)
1 liten flaska renat eller motsvarande

 

Ägglikör

En syndigt god likör, som man kan göra ännu syndigare genom att röra i lite vispad grädde.

Receptet är från Allt om Mat nr 1 1984.

Tillredning

  1. Koka upp mjölken med vaniljstången som först snittats på längden. Låt kallna. Ta upp vaniljstången.
     
  2. Vispa äggulor och florsocker, rör ner den kalla mjölken. Blanda ev i lite vispgrädde. Rör till blandningen blir helt slät.
     
  3. Rör långsamt och försiktigt i spriten. Se till att vätskorna är lika kalla annars kan det skära sig. Låt helst likören stå kallt ett par veckor. Man kan dricka den direkt men den blir godare och gulare ju längre den står.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-01