Ingredienser
(för 4)
2
ägg
2 1/2-3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
(1-2 tsk socker)
|
|
Pannkakor
Ett klassiskt recept
direkt ur stora kokboken. Var annars.
Tillredning
- Vispa samman äggen
och litet av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till
en jämn smet. Blanda i resten av mjölken samt salt och eventuellt
socker.
- Smält lite
fett i en pannkakslagg eller plättlagg och häll i ett tunt
lager smet. Grädda pannkakorna eller plättarna på båda
sidorna tills de blir jämnt ljusbruna. Rör om i smeten i skålen
då och då under gräddningen så att inte mjölet
sjunker till botten.
- Pannkakorna rullas
eller viks ihop när de är färdiggräddade, plättar
läggs upp i högar.
- Servera dem så
nygräddade som möjligt med sylt eller fruktmos.
|