KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

2 ägg
2 1/2-3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
(1-2 tsk socker)

 

Pannkakor

Ett klassiskt recept direkt ur stora kokboken. Var annars.

Tillredning

  1. Vispa samman äggen och litet av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken samt salt och eventuellt socker.
     
  2. Smält lite fett i en pannkakslagg eller plättlagg och häll i ett tunt lager smet. Grädda pannkakorna eller plättarna på båda sidorna tills de blir jämnt ljusbruna. Rör om i smeten i skålen då och då under gräddningen så att inte mjölet sjunker till botten.
     
  3. Pannkakorna rullas eller viks ihop när de är färdiggräddade, plättar läggs upp i högar.
     
  4. Servera dem så nygräddade som möjligt med sylt eller fruktmos.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-02