KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

11-12 dl vetemjöl (700 g)
1 påse torrjäst
2 tsk salt
1-2 msk socker
3 1/2 dl mjölk eller vatten
2 msk matolja

 

Bullar på en timme

Receptet är ur Allt om Mat nr 3 1979.

Tillredning

  1. Blanda alla torra ingredienser.
     
  2. Värm degvätskan med matoljan till 45 - 50 °C och arbeta ihop alltsammans till en smidig deg, som släpper bunkens kanter.
     
  3. Ställ degen att jäsa 10 minuter.
     
  4. Tag upp och arbeta ihop degen. Låt den jäsa ytterligare 10 minuter.
     
  5. Tag upp och dela degen i tre delar. Arbeta ihop och rulla ut varje del till en sträng, som delas i 12 bullar.
     
  6. Doppa snittytan på varje bulle i vallmo- eller sesamfrö och lägg dem på smord plåt.
     
  7. När plåten är fylld med bullar lägg en bakduk över och tryck till bullarna med botten av en plåt, så de blir platta. Låt dem sedan jäsa 15 - 20 minuter.
     
    Ett annat sätt att baka ut bullarna: Trilla dem runda och lägg dem i rikligt med vetemjöl. Tryck med skaftet av en kniv rutor som mönster. Ställ att jäsa.
     
  8. Värm under tiden ugnen till 250 °C.
     
  9. Grädda ca 5 minuter.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-01